Temsilcilik

Derneğimize temsilci olarak siz de bulunduğunuz yerde doğanın savunucusu ve sesi olun. Birlikte çalışalım.

Temsilcilik açmak için gerekenler:

Derneğimizin il, ilçe, köy ve beldelerinde temsilciliği açılabilir.

Temsilcilik için müracaatta bulunan kişilerin derneğimize üye olması, eski üye iseler son üç yıla ait aidat borçlarının bulunmaması gerekir.

Derneğimiz temsilcisi olmak isteyenler, isteklerini, temsilcilik yapmak istedikleri mahalli ve gerekli iletişim bilgilerini içeren bir dilekçe ile Dernek Genel Başkanlığına yazılı müracaatta bulunurlar. Yönetim Kurulunca temsilciliği uygun görülenlere TTKD Temsilcilik Onay Belgesi gönderilir. Temsilciler bu belgeyi doldurarak üç nüsha halinde Dernek Genel Merkezine gönderir.

5253 Sayılı Dernekler Kanununa göre temsilcilik, dernek faaliyetlerinin yürütülebilmesi için derneğe bağlı olarak açılan, tüzel kişiliği ve bünyesinde organları bulunmayan birimi ifade eder. Temsilcilikler, şube veya dernek genel kurullarında temsil edilmezler. Ancak, derneğe kayıtlı üyeler dernek genel kurulunda üye olarak oy kullanma hakkına sahiptirler.

Temsilciler dernek tüzüğünde yer alan amaçlar doğrultusunda bulundukları mahaldeki ilgili kuruluşlarla işbirliği yapar, proje çalışmaları yürütür, eğitim çalışmaları düzenler, bu çalışmalara katılır, sosyal etkinliklerde bulunur, yörelerinde oluşan çevre sorunlarıyla ilgili konularda görüş belirtir ve basına açıklamalarda bulunabilir, derneğe üyeliği özendirir, her 3 ayda bir çalışmalarıyla ilgili faaliyet raporu hazırlayarak Dernek Genel Merkezine gönderirler.

Temsilcilikte gönüllülük esas olup, bu görevi kendi imkanları ile yürütür, Dernek Genel Merkezince parasal yardım yapılmaz. Ancak temsilciler, ulusal ve uluslararası projeler hazırlayıp kabul edilmesi halinde Genel Merkezce projelere teknik destek sağlanır. Temsilciler tarafından hazırlanan projelerin ilgili fonlara Dernek Genel Merkezince sunulması zorunludur.

TTKD Yönetim Kurulunda temsilciliği onaylananlara, temsilcilik belgesi gönderilir ve temsilcilerin görevleri yönetim kurulu tarihinden itibaren başlamış olur. Görevlendirilen temsilciler temsilcilik adresini o yerin mülki ve idari amirliğine yazılı olarak bildirmek zorundadır.

Dernek Tüzüğüne ve dernek çalışma ilkelerine aykırı hareket eden temsilciler yasal mercilere bildirilerek temsilciliklerinin iptali istenir.

Ayrıntılı bilgi için:

Dr.Ülkü MERTER