İstanbul’da yaşayan Sarı, Duman, Bengü, Aslan Parçası, Gamsız, Psikopat ve Deniz adındaki kedilerin gözünden görülen antik bir kentin ve oradaki insanların hikâyesini anlatan, yönetmenliğini Ceyda Torun’un yaptığı Kedi belgeseli bugün Başka Sinema kapsamında vizyona giriyor.

Prömiyeri !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nde gerçekleşen belgesel, daha sonra  ABD’de Seattle Uluslararası Film Festivali, Avusturalya’da Melbourne Uluslararası Film Festivali ve Kanada’da Vancouver Uluslararası Film Festivali’nde gösterildi.

Festival gösterimlerinin ardından Amerikalı yapım şirketi tarafından keşfedilen Kedi, ABD’de gösterime girdi ve Amerika’nın yabancı dilde şimdiye kadar en çok izlenmiş üçüncü belgeseli oldu.

Film tanıtımı:

İstanbul’un sokaklarında her gün yüz binlerce kedi özgürce dolaşıyor. Binlerce senedir insanların hayatlarına girip çıkan kediler, bu şehrin zengin yapısının en önemli parçalarından biri. Sahip tanımayan bu kediler İstanbul’da vahşi ve evcil hayat arasında bir çizgide yaşayarak, evlat edinmeyi seçtikleri insanların hayatına neşe getiriyor. Kediler sadece İstanbul’da değil, ülkemizin her köşesinde hepimize birer ayna olarak hayatlarımızı akla gelmeyecek şekillerde zenginleştiriyor.

Eleştirmenler ve seyirciler hemfikir, siz İstanbul’un kedilerine aşık olurken, bir aile filmi olan KEDİ de kalbinizde ve evinizde bir yer edinecek.

www.cevrecitv.com(Haber Görüntülü)