Ayvalık Kent Konseyi ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Ayvalık Temsilcisi Bülent ÖZGEN'in girişimiyle, bu yıl Akdeniz'i Temizleyelim kampanyası Ayvalık'ta gerçekleştirilecektir. İtalyan Legambiente'nin Clean up the Med (Akdeniz'i Temizleyelim) kampanyası her yıl 22 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bu yıl kampanya, 26-27-28 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Deniz ve kıyı kirliliğine sebep olan etkenlerin araştırılması, deniz kirliliğine farkındalık oluşturma ve kıyı temizliği çalışmaları bu yıl 26 Mayıs Cuma günü Ayvalık Kent Konseyi, Ayvalık Belediyesi, İtalyan Legambiente Derneği, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği işbirliği ile düzenlenecektir.

Proje kapsamında orta öğretim düzeyinde (10-14 yaş) öğrencilere, bilgilendirme çalışması ve deniz kirliliğinin neden ve sonuçlarına dikkat çekecek rol yapma oyunu çalışması da yapılacak.

Öte yandan, geçtiğimiz 3 Mayıs’ta Türkiye Tabiatını Koruma Derneğinden Ayvalık’a gelen biyolog arkadaşımız deniz ve çevre kirliliğinin düzeyi ve nedenlerini araştırmak üzere Pateriça bölgesi kıyılarında bulunan çöplerin sınıflandırılması için ön arazi çalışması yaptı.