Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesince, 09.04.2017 Pazar günü saat 10:00 ila 15:00 arası organize  edilen,  , Hatay Büyükşehir Belediyesi lojistik desteği ile gerçekleşen Kırıkhan Gölbaşı Gölü-Hatay Dağ Ceylanı Gezi ve Gözlem etkinliği başarılı bir şekilde tamamlandı.

Etkinliğe Kırıkhan Kaymakamı Sayın Mustafa ERKAYIRAN, Vali Yardımcıları Sayın Mahmut HERSANLIOĞLU, H. Volkan KÖKSAL, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Bülent Ecevit Üniversitesinden Sayın Prof.Dr. Mustafa SÖZEN, Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürü Sayın Mustafa ÖZKAN, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürü Sayın Cüneyt ÇAĞLAR, Adalar Köyü Muhtarı Sayın Ahmet AÇIK, İncirli Köyü Muhtarı Sayın Mustafa YILDIRIM, Antakya Çevre Koruma Derneği, Antakya Doğa Sanat Turizm Derneği, Samandağ Çevre Koruma Derneği, İskenderun Çevre Koruma Derneği, Subaşı Kuş Kelebek Gözlem Derneği ve çok sayıda doğasever katılım gösterdi.

Katılımcılarla önce Gölbaşı gölü, sonrasında Dağ Ceylanı Üretme istasyonu gezildi. Gün yağmurlu bir havada başlasa da daha Gölbaşındayken havanın açmaya başlaması ile oldukça açık ve güneşli bir havada devam etti. Katılımcılarla neşeli bir ortamda verimli bir şekilde geçen günün sonunda saat 15.00 dolayında tamamlandı. Etkinlikte ilimizin ve Kırıkhan ilçemizin pek çok yöneticisi de katıldığı için pek çok çevreye duyarlı STK katılımcıları da birinci elden sorunlarını ve projelerini de aktarma şansı buldu. Oldukça verimli geçen gün yine oldukça verimli bir şekilde tamamlanmış oldu.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesince,Etkinliğimizi destekleyen, başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü SAVAŞ olmak üzere, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran,Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığına ve etkinliğimize katılan tüm STK’lara ve katılımcılara teşekkür edildi.