Balıkesir İli Ayvalık ilçesi Tıfıllar köyü yakın mevkiinde İl Çevre ve Şehircilik  İl Md.lüğünün web sitesinde,ORAMİNE MAD.ŞTİ.ne ait 01.08.2016 günü,IV.Grup Altın-Gümüş Madeni ile ilgili olarak çed başvurusu yaptığını öğrenmeyi müteakip 18.08.2016  tarihinde ilgi(a) ile itiraz başvurumu  yapmıştım.Ayvalık’taki tüm STK.lara haberli vererek hep birlikte mücadeleye  cağırmıştım.

Çed süresi içinde,şahsımın yaptığı araştırma da,AĞUSTOS 2016 ayında OREMİNE Mad.Şti.Ünvan değişikliği yaparak,ULUDORU MAD.ŞTİ.adını aldığını öğrendim.

OREMİNE Mad.Şti.nin ; bila tarihinde , 200801345,200801348,85208 ve 200801193 sayılı toplam 4 adet Altın-Gümüş projesi için tanıtım dosyalarının akıbeti hakkında bilgi talebime karşılık olarak ,yapılan inceleme sonunda,Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Balıkesir Orman Bölge Md.lüğünün görüşlerinin olumsuz olması sebebiyle,anılan projelerin iptal edildiği bidirilmiştir.

OREMİNE Mad.Şti.nin unvan değişikliği yaptığı ULUDORU Mad.Şti.nin ilgilendiği  sahalarda aynı sahalardır.

200801193 RUHSAT İÇİN   GÖRÜŞ, DİĞERLERİ İÇİNDE GEÇERLİ OLMALI

ULUDORA Mad.Şti.nin 17.07.2017 Tarihindeki ÇED başvuru proje dosyasına yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı  itiraz ediyorum diyerek dilekçemi gönderdim.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkarı Koruma Derneği ile Ayvalık Tabiat Platformu,bu süreçte çed dosyasını,Yüksek Maden Mühendisi Meryem Esenay Eltan’nın hazırladığı raporu ilgi tutarak itiraz ettiler.

25.7.2017 tarihinde Çed Gerekli Değildir İL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MD.tarafından ilan edilince,170112765 no.lu Bimer Başvurusu ile OLUMLU verilen görüşe itiraz ettim.

Güvenilir kaynaklardan aldığım habere göre,ULUDORA Mad.Şti.nin ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararı iptal edildi.Zafer inananların oldu.Bu süreçte ; Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkarı Koruma Derneği Başkanı Süheyla DOĞAN ile Ayvalık Tabiat Platformu üyesi Nebahat DİNLER ve arkadaşlarına ,Yüksek Maden Müh. Meryem Esenay Eltan Hanıma çok teşekkür ederim.Herzaman ki gibi desteklerini esirgemediler.